Vă vine să credeți sau nu, e mai greu să donezi decât să vinzi

Zilele trecute am decis să îmi achiziționez o canapea nouă în cameră, deoarece vechea canapea părea să fie tot mai obosită pe timp ce trecea.

Vine și ziua de livrare a canapelei noi. După ce mi-am așezat noua canapea în cameră, mă găndesc că poate touși cea veche ar prinde bine unei familii mai nevoiașe. Așa că mă hotărăsc să pun un anunț pe mai multe grupuri de donații de pe Facebook.

Îi fac două poze canapelei (închisă/deschisă), pun o scurtă descriere și „good to go”. Aștept între timp doritori.

  • Mă contactează un prim individ și îmi spune că face parte dintr-o asociație și că ar avea nevoie de canapea pentru o familie nevoiașă. Perfect! Dar totuși, îmi transmite în final că vor lua o altă canapea, pe verde, pentru că se potrivește mai bine cu camera.
  • Între timp o altă persoană mă contactează și mă ia la întrebări, ca și cum nu ar fi văzut nici pozele și nici descrierea. Încep să îi dau diverse detalii despre canapea, după care îmi spune că vrea totuși să o vadă, însă nu are timp. Ok… și atunci cum să procedăm totuși? Nu îmi mai răspunde între timp.
  • O a treia persoană îmi scrie pe chat că neapărat și-o dorește. Dar să nu am impresia că ei sunt săraci. O vor așa doar de design. Nu îmi mai răspunde între timp.
  • O nouă persoană mă contactează și îmi cere noi detalii despre canapea. Dar pare că totuși nu este destul de convinsă, așa că îl așteaptă pe soț să vină acasă.
  • Mă contactează între timp soțul și mă întreabă „Care e problema?”. Nu înțeleg nimic din conversație și îi spun că nu am nicio o problemă, vreau doar să donez canapeaua. Îmi spune mai apoi că el nu are unde să o pună și că nu o vrea. Nu mai înțeleg nici cât am înțeles până atunci din conversație. După care îmi spune că poate să „mă rezolve” cu canapeaua, dar contra cost. În final, dacă cumva am nevoie de transport moloz sau lucrări de instalții sanitare, să îl contactez.
  • A doua zi, mă sună o nouă persoană, ușor iritată la telefon (de parcă aș încerca să îi vând ceva) și îmi spune că poate să vină după canapea, dar dacă nu e într-o condiție bună, el ce face? Cine îi plătește transportul? Lucrurile nu stau așa de ușor cum cred eu.
  • O altă persoană mă contactează și mă întreabă dacă totuși nu am și un dulap de donat. După care îmi mulțumește și închide telefonul.
  • După câteva ore sunt contactat de o altă persoană și întrebat cu cea mai mare seninătate dacă nu cumva am nevoie de o canapea?!?
What the hell is happening to this world?

Mă opresc între timp din tot acest delir viorico-dăncilian, rupt parcă din filme cu Dumb and Dumber. Îmi șterg anunțurile de pe toate grupurile. Și mă decid să o duc la gunoi.

Asta a fost probabil cea mai înțeleaptă decizie…

Lasa un comentariu

Logheaza-te pentru a comenta sau plaseaza comentariul ca si Guest
avatar