Câți mai trebuie să murim?

Marți, 25 Iunie, în jurul orei 13:00.

Tocmai mă întorceam de la masă cu colegii mei. Ne-am oprim cu grijă la trecerea de pietoni din fața clădirii Coratim. Șoferii circulă cu viteză în respectiva zonă, așa că încercăm de fiecare dată să fim cât mai vigilenți. Trecem regulamentar strada și urcăm în birou. Nimic neobișnuit…

După aproximativ 10 minute, neliniște mare în birouri. Aflăm că tocmai ce s-a produs un accident, posibil mortal. Unde? Chiar în fața clădirii, pe trecerea de pietoni.

Ne-am oprit cu toții din lucru și ne-am înghesuit la geam. Băieții de la SMURD se luptau din răsputeri să readucă la viață persoana întinsă într-o baltă de sânge pe trecerea de pietoni. Nu mi-a venit să cred ochilor ceea ce vedeam în acele momente. Minutele treceau și toată lumea stătea cu sufletul la gură. Speram cu toții într-o minute. Băieții de la SMURD erau tot mai secați de puteri. Minutele se scurgeau parcă tot mai greu și nu se mai vedea nicio urmă de viață.

După aproximativ 40 de minute, totul se termină…viața se termină…

Aș putea spune că din acel moment, întreaga săptămână mi-a fost întoarsă pe dos. Pur și simplu nu mi-a venit să cred ce s-a întâmplat.

La câteva ore, apar noi informații, printre care și o scurtă înregistrare video cu momentul accidentului. Absolut șocant. Șoferul sfidează legile de circulație, taie linia continuă, iar pe trecerea de pietoni îl ia sub roțile SUV-ului său (un „tanc” putem spune) pe Vasile, un tânăr de 33 de ani, soț și recent tată. La nici o zi de la incident aflu cu uimire din presă că șoferul inculpat, potrivit legii din România mai are dreptul să conducă încă 15 zile. Ba mai mult, șoferul avea și permisul suspendat în momentul accidentului (conform Gazeta de Cluj) .

Și acum, stau și mă întreb…

Să îi spunem Bad Luck, că acel tânăr se afla în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit? Nu cred. Eu îi spun mai degrabă Bad Luck că ne-am născut pe aceste tărâmuri. Bad Luck pentru noi visătorii, care vrem mai mult. Bad Luck pentru noi mult prea ambițioșii care dorim să schimbăm ceva. Depunem toate eforturile să avem o viață mai bună, o viață normală și fericită alături de cei dragi. Ne educăm și învățăm să fim oameni frumoși, exemplari și cu demnitate în societate. Ce naivi suntem cu ambițiile noastre! La ce sunt bune toate astea într-o societate guvernată de mârlănie, șmecherie, șarlatanie, incompetență, egoism, ipocrizie și ridicol? Acestea sunt de altfel „valorile” în jurul cărora gravităm de 30 de ani.

Puteam să fiu eu în locul lui? Da! Putea fi unul dintre colegii mei? Da! Puteai fi tu care citești? Da! Putea fi oricine pe acea trecere de pietoni, în acel moment!

Suntem guvernați de baștanii neciopliți care cu un tupeu mizerabil sfidează legile și regulile societății. Toți tâmpii și redușii circulă cu 80-90 km/h prin oraș și întorc pe linia dublă continuă, numind-o „românească”. Depășirile inconștiente pe linia continuă și în curbe sunt la ordinea zilei. La noi toți sunt șmecheri, granzi și de neatins, iar pentru ei nu există lege! Am ajuns ca toți troglodiții și șmenarii să ne calce în picioare la modul cel mai insolent, pentru un loc în lojă.

De ce toate astea?

Pentru că avem cele mai ridicole legi, concepute de cei mai incompetenți și retrograzi oameni. Suntem conduși de țopârlani și țoape incapabile, care se chinuie din răsputeri să lege două propoziții. Datorită acestor otrepe și a acestor pigmei mizerabili și corupți care sfidează legile în mod continuu în această țară pseudo-democrată, am ajuns să ne temem pentru viețile noastre! Datorită lor, am ajuns să considerăm normalul ceva anormal. Am ajuns să vorbim despre normal precum vorbim despre o utopie.

Îmi doresc o societate civilizată, în care să ne respectăm cu toții. O societate a căror oameni să fie definiți de integritate. Îmi doresc legi corect concepute și corect aplicate de oameni inteligenți și competenți. Îmi doresc ca această clică politică care ne conduce de 30 de ani să fie dizolvată. Chiar îmi doresc să existe oameni educați, manierați și responsabili la cârma țării. Pentru că doar așa pot influența într-un mod pozitiv mai departe societatea. Îmi doresc bun simț.

Vreau schimbare și cred în schimbare. Așa că nu voi fi unul care va sta pe margine atunci când va avea posibilitatea de a schimba ceva! Și cel mai important, cu siguranță nu voi fi unul care va spune că „oricum votul meu nu contează„. Am acumulat mult prea multă ură și dispreț față de oamenii care au îngropat țara asta în ultimii 30 de ani de după comunism. Mă încăpăţânez să cred că se va putea schimba în bine și societatea noastră!

Și nu cred că sunt singurul care își dorește acest lucru…

5
Lasa un comentariu

Logheaza-te pentru a comenta sau plaseaza comentariul ca si Guest
avatar
4 Comentarii
1 Raspunsuri
0 Urmaritori
 
Cele mai multe reactii
Cele mai HOT comentarii
5 Autori comentarii
ClujeanMarian OvidiuSantinoUn CetățeanSergiu Ionut Autori comentarii recente
Cele mai noi Cele mai vechi Cele mai votate
Un Cetățean
Guest
Un Cetățean

Dacă vrem ca tara asta sa se schimbe in bine, trebuie să preluăm noi locurile acelor incompetenți. Dacă vrem să nu mai fim conduși de hoti, trebuie sa le luam noi locul hoților, pentru ca ei s-au instaurat în poziții cheie si nu vor renunta la pozitie si nici nu vor face vreodată bine pentru tara, doar daca le iese lor banul. Trebuie ca noi sa ne implica activ în politică și sa schimbam toata situatia asta penibila in care am ajuns.

Sergiu Ionut
Guest
Sergiu Ionut

Din pacate asta e tristul adevar care ne inconjoara. Fara cuvinte.

Santino
Guest
Santino

Nu schimba facebokul lumea nici tara, partea proasta și dureroasa e ca o sa scăpe ușor de condamnare, și dureros ca acel tânăr, a plecat de pe pământ,,,, legal,,, cum a fost învățat, te uiți în stânga și deapta când e ok treci, și asa a făcut, nui păcat de la Dumnezeu sa faci legi și sa nu le ții, nu e păcat ca avem acces la toate mașinile cu motoare de 5000 și cum uni sunt înapoiați merg cu 600 pe strada fără sa gândească ca poate sarii o minge în fata sapoi un copil, am ales pe dos… Citeste mai mult »

Marian Ovidiu
Guest
Marian Ovidiu

Am zis eu odata ca deabia astept momentul in care o sa se trezeasca romanii muncitori si cinstiti si o sa isi dea seama ca ei doar sustin smecherii si hotii si clasa asta politica si elitista care vor sa fie deasupra legii. Sper ca toti cei care se trezesc si vad adevarul sa faca cum a zis Basescu, plecati din tara daca nu va convine. Doamne ce o sa ma rad cu lacrimi cand o sa ramana Romania fara clasa muncitoare si o sa aiba numai smecheri si politicieni si elitisti si pensionari eventual… si clasa muncitoare, oamenii corecti… Citeste mai mult »

Clujean
Guest
Clujean

Daca nu e cine sa impuna legile, nici participantii la trafic nu au motiv sa respecte aceste legile. De vina e POLITIA ROMANA care e INEXISTENTA pe strazile orasului asta fiind motivul pentru care soferii circula cu 70-150 kmh de mai bine de 30 de ani. Apoi si legile sunt mult prea blande.. pentru incalcari grave carnetul ar trebui luat pe 1 ani, nu pe 3 luni !!!