Când oare vom scăpa de această clică putredă a incompetenților?

România 2019

Alexandra se întorcea de la meditații din Caracal și voia să ajungă acasă în Dobrosloveni. Un drum de 10 minute cu mașina. Așa că s-a urcat într-o mașină de ocazie. De data asta a unui psihopat, care a sechestrat-o și mai apoi a ucis-o. Totuși, Alexandra s-a luptat și printr-un efort supraomenesc a reușit să fure un telefon din casa în care a fost sechestrată, iar în jurul orei 11:00 dimineața, să sune la serviciul 112. De trei ori!

STS-ul (Serviciul de Telecomunicații Speciale) nu a fost capabil să identifice cu exactitate locația fetei, așa că polițiștii au început la pas căutarea ei. În baza informațiilor transmise de Alexandra, în jurul orei 03:00 dimineața, a fost indentificată în cele din urmă casa cu pricina. În tot acest timp criminalul a omorăt-o, iar mai apoi a tranșat-o!

Totuși, polițiștii nu au intrat în casa psihopatului decât de abia la ora 06:00 dimineața, la 19 ore după apelul Alexandrei la 112. De ce? De ce o armată de oameni a stat încă 3 ore în fața unei case în care se afla un criminal și nu a intervenit? Deoarece poliția nu a avut un mandat de percheziție. Iar aici nu se termină totul. Mandatul de percheziție nu poate fi pus în aplicare decât între orele 06:00 şi 20:00, conform legilor din România. Polițiștii deși au avut intenția de a acționa și fără mandat, procurorul prezent la fața locului le-a interzis să facă acest lucru.

Deci după cum vedeți, aceste scene desprinse din filmele cu proști, aceaste înlănțuiri de idioțenii, absurdități și incopetențe ale insituțiilor de stat, au mai făcut o victimă. Ulterior am aflat că în casa criminalului au mai fost găsite încă patru cadavre.

Îmi vine să urlu și să îi calc în picioare pe toți incompetenții care ne conduc de 30 de ani. M-am săturat pur și simplu de această clică mizerabilă care este incapabilă să managerieze o țară. M-am săturat de toți unsuroși, de toate beizadelele, de toți nepoții, mătușile și dăncilele agramate care au obținut un loc în instituțiile de stat, pe nedrept. Și refuză să plece! Ba mai mult, stau bine mersi și se dospesc în incompetența lor pe salarii de zeci și sute de mii de lei.

M-am săturat de idioți care ajung să ne omoare prin nepriceperea și ignoranța lor. M-am săturat de slugoii împuțiți și de cretinii corupți, lipsiți de morală care nu iau atitudine în schimbare și care culmea, ocupă un scaun cu atribuții decizionale.

Acest sistem de stat este putred din rădăcini și are nevoie de o reinventare. Singura soluție pe care eu o văd în momentul de față este să reîncepem totul de la 0. Da, probabil este un plan fantasmagoric, dar o altă soluție nu există! Trebuie să începem de la 0, să desfințăm toate instituțiile și structurile de stat, să aruncăm toată mizeria la groapa de gunoi și să punem pământ peste.

Nu mai visez, ci vreau! Vreau mai apoi să văd un sistem de stat în care funcțiile să fie ocupate de oameni competenți și inteligenți cu poftă de schimbare. Oameni care să obțină acele funcții prin propriile lor cunoștințe, capacități și abilități. Avem nevoie de oameni calificați și educați care să poată să conceapă planuri pertinente, idei ambițioase și proiecte frumoase pentru țara asta.

Ne-am săturat de atâta incopetență!

Lasa un comentariu

Logheaza-te pentru a comenta sau plaseaza comentariul ca si Guest
avatar