A greșit Iohannis prin lipsa lui de reacție?

După recentul eveniment nefericit, în care un soldat american și-a pierdut cunoștința și a căzut practic din picioare în timpul ceremoniei dedicate Zilei Marinei de la Constanţa, o mare parte din cetățeni au fost deranjați de faptul că președintele nu a avut nicio reacție la adresa acestui incident. De cealaltă partea, și-au făcut apariția fel de fel de pseudo-specialiști care s-au oferit să îi învețe pe cei deranjați, că protocolar, șeful statului a procedat corect.

Sunt perfect de acord cu ei. Nu e treaba președintelui să sune la 112 și nu e treaba lui să acorde primul ajutor. Totuși, nu despre asta e vorba.

Nu are nimeni nimic cu protocolul președintelui și/sau cu faptul că trebuia sau nu întreruptă întreaga ceremonie. Problema este însă legată de lipsa lui de reacție. Personal, sunt sătul până peste cap de tâmpeniile astea protocolare și alte diverse formalitățile robotice, care sunt folosite drept scuză pentru a nu lua atitudine atunci când e cazul. Când de fapt e vorba de o nepăsare crasă, deghizată în “protocol”.

Distinsul nostru „pre-șe-din-te” nu a avut niciun fel de reacție nu pentru că așa prevede protocolul, ci pentru că asta e starea lui naturală. Și-a recitat poezia de lemn și a plecat. O urmă de empatie, o reacție de compasiune câtuși de mică, ceva? Orice, prin care să demonstreze că e prezent acolo ca OM, nu doar ca și purtător de corp? Nimic…

Eh, deci în final nu a greșit cu nimic. Pur și simplu și-a urmat starea lui naturală. E ca și cum întrebi asistentul virtual SIRI, ce sentiment îl încearcă când vine vorba de copii din Africa.

Alte protocoale:

Lasa un comentariu

Logheaza-te pentru a comenta sau plaseaza comentariul ca si Guest
avatar